{ "title": "Namaz Kılmamanın Cezası", "image": "https://www.namazrekatlari.gen.tr/images/namaz-kilmamanin-cezasi.gif", "date": "19.01.2024 10:17:27", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "
Namaz kılmamanın cezası hem dünyada verilir hem de ahirette. Namaz kılmak en büyük ibadettir. Bu yüzden de namaz kılmayana en büyük cezalar verilir. Bu makaledeki amacımız namazdan korkutmak değil, bilakis namazın ne kadar ehemmiyetli bir ibadet olduğunu hatırlatmak ve namaz kılmaya teşvik etmektir.

Peygamber Efendimiz (S. A. V) bir hadisi şerifinde buyuruyor ki: “Kasten namaz kılmayanın diğer amellerini Allah-ü tela (C. C.) kabul etmez. Tövbe edinceye kadar da Allah'ın (C. C.) himayesinden uzak olur. ” (İsfehani)

Namaz Kılmayanın Başına Gelecekler
Hz. Ali (R. A.) bildirdiği bir hadisi şerife göre: “Bir kimse hafife alsa namazını Allah-ü Teâlâ o kimseyi on beş bela ile cezalandırır:
Namaz kılmamanın kişiye hem dünyada hem de ukbada zararları oldukça fazladır. Namaz kıldığı taktirde dünya hayatı düzene giren, gerçek saadeti yakalayan, ölünce de ahirette Allah'ın (C. C.) büyük mükafatlarına ulaşan, Cehennem azabından korunun Cennete konan insan bir günün 24 saatinden sadece bir saatini namaza ayırarak hem tüm bu kötülüklerden emin olurken hem de Allah'ın (C. C.) lütfettiği güzelliklere ulaşabilir.

Namaz kılarken de huşu içinde kılınmalı. Çünkü kişi Allah'a (C. C.) en yakın olduğu özel bir andır namaz kıldığı an. Allah'ın (C. C.) yanındaymış gibi tevazu ve huşu içinde kılınan namaz kişiyi tüm kötülüklerden korur. Yoksa sadece görev yerine gelsin diye tadil-i erkana uymadan kelimeleri yutarak olunan Kur'an'la hızlı hızlı kılınan namazın kişiye hiçbir faydası da yoktur. Özensiz ve lakayt bir şekilde kılınan namaz ahirette kişinin yüzüne atılacak ve kabul edilmeyecektir.
" } ] }