Öğle Namazı Rekatları

Öğle Namazı Rekatları; Öğle namazı 10 rekâttır. İlk önce 4 rekât ilk sünnet, ardından 4 rekât farz ve son olarak 2 rekât son sünnet kılınır.

Öğle Namazının 4 Rekât İlk Sünnetinin Kılınışı


1. Rekat


İlk önce ' Niyet Ettim Allah Rızası İçin Öğle Namazının 4 Rekât Sünnetini Kılmaya' diyerek niyet edilir ve eller kaldırılır.
Erkekler ellerini kulaklarına, kadınlar ise göğüs hizasına kadar kaldırır. Eller kaldırılırken ' Allah-u Ekber' denir. Erkekler ellerini göbek altında, kadınlar ise göğüs üstünde bağlar. Daha sonra ' Sübhaneke' duası okunur ve ' Euzü Besmele' çekilerek Fatiha suresi okunur. Ardından besmele çekmeden birkaç tane ayet ya da bir tane namaz suresi okunur. 'Allahu Ekber' diyerek rüku'ya gidilir. Rüku'da iken üç defa ' Sübhane Rabbiye'l-Azim' denir. ' Semi Allah-u Limenhamideh' rüku'dan kalkar ve doğrulunca ' Rabbena leke'l-hamd' denir. 'Allah-u Ekber' diyerek secdeye varılır. Secdede iken üç defa ' Sübhane Rabbiye'l-a'la' denir. Ardından 'Allah-u Ekber' diyerek oturulur. Tekrar 'Allah-u Ekber' diyerek secdeye varılır. İkinci secdede iken de üç defa ' Sübhane Rabbiye'l-ala' denir ve 'Allah-u Ekber' diyerek ikinci rekâta başlamak için ayağa kalkılır.

2. Rekat

Ayağa kalktıktan sonra eller bağlanarak ' Euzü Besmele' çekilir. Ardından 'Fatiha' suresi okunarak 'Amin' denir. Daha sonra bir tane namaz suresi okunur ve ' Allah-u Ekber' diyerek rüku'a varılır.
Rüku'da üç defa ' Sübhane rabbiyel azim' denilir ve doğrulur pozisyon alınır. Doğrulurken 'Semi Allah-u li-men hamideh' denir. Tam doğrulduktan sonra ' Rabbena leke'l hamd' denir ve 'Allah-u Ekber' diyerek secdeye varılır. Secdede üç defa ' Sübhane rabbyel-a'la' denir. 'Allah-u Ekber' diyerek oturulur ve tekrar ' Allah-u Ekber' diyerek secdeye gidilir. Secdede üç defa ' Sübhane rabbiyel-a'la denir. 'Allah-u Ekber' diyerek Tahiyyata oturulur. Tahiyyata oturduktan sonra, Ettehiyyatü, duaları okunur. Secdeden 'Allah-u Ekber' diyerek kalkılır ve üçüncü rekâta geçilir.

3. Rekat

Ayağa kaldıktan hemen sonra eller tekrar bağlanarak 'Euzü Besmele' çekilir. Ardından Fatiha okunarak 'Amin' denir ve bir tane namaz suresi ya da birkaç tane ayet okunur ve 'Allah-u Ekber' diyerek rükûa gidilir. Rukuda üç defa ' Subhane Rabbiye'l-Azim' diyerek doğrulur pozisyon alınır. Doğrulurken 'Semi Allah-u li-men hamideh' denir ve tam doğrulduktan sonra 'Rabbena leke'l hamd' denir. Sonra 'Allah-u Ekber' diyerek secdeye varılır. Secdede üç defa, ' Sübhane rabbiyel-a'la' denir. 'Allah-u Ekber' diyerek oturulur. Tekrar 'Allah-u Ekber' diyerek secdeye gidilir. Secdede üç defa, ' Sübhane rabbiyel-a'la' denir ve secdeden 'Allah-u Ekber' diyerek ayağa kalkılarak dördüncü rekâta geçilmiş olur.

4. Rekat

Ayakta eller tekrar bağlanarak 'Euzü Besmele' çekilir ve Fatiha okunarak 'Amin' denir. Daha sonra namaz surelerinden bir tane ya da birkaç tane ayet okunur ve ' Allah-u Ekber' diyerek rükûa gidilir. Rukuda üç defa, ' Subhane rabbiyel azim' diyerek doğrulur pozisyon alınır. Doğrulurken ' Semi Allah-u li-men hamideh' Denir. Tam doğrulduktan sonra ' Rabbena leke'l hamd' denir ve ' Allah-u Ekber' diyerek secdeye varılır. Secdede üç defa, ' Subhane rabbiyel-a'la' denir ve ' Allah-u Ekber' diyerek oturulur. Tekrar ' Allah-u Ekber' diyerek secdeye varılır. Secdede üç defa, ' Subhane rabbiyel-a'la' denir ve 'Allah-u Ekber' diyerek Tahiyyata oturulur. Sonra, Ettahiyyatü, Allahümme Salli, Barik ve Rabbena duaları okunur. Dualar tamamlandıktan sonra, ilk olarak yüz hafifçe sağa doğru çevrilerek 'Es selamu aleyküm ve rahmet'ullah' denir ve selam verilir. Daha sonra yüz hafifçe sola çevrilerek ' Es selamualeyküm ve rahmet'ullah' denir ve selam verilir. Böylece öğle namazının 4 rekât ilk sünneti tamamlanmış olur.

Öğle Namazının 4 Rekât Farzının Kılınışı

1. Rekat


İlk önce 'Niyet Ettim Allah Rızası İçin Öğle Namazının Dört Rekât Farzını kılmaya' diyerek niyet edilir ve ' Allah-u Ekber' diyerek tekbir getirilir. Eller bağlanarak ' Subhaneke' okunur. Ardından ' Euzü Besmele' çekilerek Fatiha okunur ve 'Amin' denir. Daha sonra namaz surelerinden bir tane ya da birkaç tane ayet okunur ' Allah-u Ekber' diyerek rükûa gidilir. Rukuda üç defa, ' Subhane Rabbiye'l Azim' denir ve sonra doğrulur pozisyon alınır. Doğrulurken ' Semi Allah-u li-men hamideh' denir ve tam doğrulduktan sonra ' Rabbena leke'l hamd' denir ve ' Allah-u Ekber' diyerek secdeye gidilir. Secdede üç kere, ' Subhane rabbiyel-a'la' denir ve ' Allah-u Ekber' diyerek oturulur. Tekrar 'Allah-u Ekber' diyerek secdeye varılır. Secdede üç defa ' Sübhane rabbiyel-a'la' denir ve 'Allah- u Ekber' diyerek ayağa kalkılarak ikinci rekâta geçilmiş olur.

2. Rekat

Ayağa kalkar kalkmaz eller bağlanarak ' Euzü Besmele' çekilir. Ardından Fatiha okunur ve 'Amin' denir. Daha sonra namaz surelerinden bir tanesi veya birkaç tane ayet okunur ve ' Allah-u Ekber' diyerek rükûa gidilir. Rukuda üç defa ' Sübhane Rabbiye'l Azim' denir diyerek doğrulur pozisyon alınır. Doğrulurken ' Semi Allah-u li-men hamideh' denir ve tam doğrulunca ' Rabbena leke' hamd' denir. Ardından 'Allah-u Ekber' diyerek secdeye gidilir ve secdede üç defa, ' Sübhane rabbiyel-a'la' dendikten sonra ' Allah-u Ekber' diyerek oturulur. Tekrar ' Allah-u Ekber' diyerek secdeye varılır ve secdede üç defa ' Sübhane rabbiyel-a'la' denir. Ardından ' Allah-u Ekber' diyerek Tahiyayata oturulur. Oturduktan sonra Ettehiyyatü, duası okunur ve ' Allah-u Ekber' diyerek ayağa kalkılarak üçüncü geçilir.

3. Rekat

Ayağa kalkıldıktan hemen sonra eller tekrar bağlanarak ' Euzü Besmele' çekilir. Ardından Fatiha okunarak 'Amin' denir ve rükûa gidilir. Rükuda üç defa ' Sübhane Rabbiye'l-Azim' denir ve doğrulur pozisyon alınır. Doğrulurken ' Semi Allah-u li-men hamideh' denir. Tam doğrulduktan sonra ' Rabbena leke'l hamd' denir ve ' Allah-u Ekber' diyerek secdeye varılır. Secdede üç defa ' Sübhane rabbiyel-a'la' denir ve 'Allah-u Ekber' diyerek oturulur. Tekrar 'Allah-u Ekber' diyerek secdeye gidilir. Secdede üç defa, ' Sübhane rabbiyel-a'la' denir. Secdeden 'Allah-u Ekber' diyerek ayağa kalkılarak dördüncü rekâta geçilmiş olur.

4. Rekat

Ayağa kalktıktan sonra tekrar eller bağlanır ve' Euzü Besmele' çekilir. Ardından Fatiha okunarak 'Amin' denir. Daha sonra ' Allah-u Ekber' diyerek rükûa gidilir ve rükûda üç defa, ' Sübhane rabbiyel azim' denir ve doğrulur pozisyon alınır. Doğrulurken ' semi Allah-u li-men hamideh' denir. Tam doğrulduktan sonra ' Rabbena leke'l hamd' denir ve ' Allah-u Ekber' diyerek secdeye varılır. Secdede üç defa, ' Sübhane rabbiyel-a'la' denir ve ' Allah- u Ekber' diyerek oturulur. Tekrar ' Allah-u Ekber' diyerek secdeye gidilir. Secdede üç defa, ' Sübhane rabbiyel-a'la' denir ve ' Allah-u Ekber' diyerek Tahiyyata oturulur. Oturduktan sonra, Ettehiyyatü, Allahümme Salli, Barik ve Rabbena duaları okunu. Dualar tamamlandıktan sonra yüz önce sağa doğru hafifçe çevrilerek ' Es Selamü Aleyküm ve Rahmet'ullah' enir ve selam verilir. Daha sonra yüz sola hafifçe çevrilerek ' Es Selamu Aleyküm ve Rahmet'ullah' diyerek tekrar selam verilir. Bu sayede öğle namazının dört rekât farzı tamamlanmış olur.

Öğle Namazının İki Rekât Son Sünnetinin Kılınışı

1. Rekat


İlk önce niyet edilir. ' Niyet Ettim Allah Rızası İçin Öğle Namazının İki Rekât Son Sünnetini Kılmaya' denir ve tekbir getirilerek eller bağlanır. Eller bağlandıktan sonra ' Sübhaneke' okunur ve sonra ' Euzü Besmele' çekilir. Ardından Fatiha okunarak 'Amin' denir. Fatihanın ardından bir tane namaz suresi veya birkaç tane ayet okunur ve ' Allah-u Ekber' diyerek rükûa gidilir. Rukuda üç defa ' Sübhane Rabbiye'l-Azim' diyerek doğrulur pozisyon alınır ve doğrulurken ' Semi Allah-u li-men hamideh' denir. Tam olarak doğrulduktan sonra ' Rabbena leke'l hamd' denir ve 'Allah-u Ekber' diyerek secdeye varılır. Secdede üç kere, ' Sübhane rabbiyel-a'la' denir ve ' Allah-u Ekber' diyerek oturulur. Tekrar ' Allah-u Ekber' diyerek secdeye varılır ve secdede üç kere, ' Sübhane rabbiyel-a'la' denir. Secdeden 'Allah-u Ekber' diyerek ayağa kalkılır ve ikinci rekâta başlanır.

2. Rekat

Ayağa kalktıktan sonra, eller bağlanarak ' Euzü Besmele' çekilir. Ardından Fatiha okunarak 'Amin' denir ve bir tane namaz suresi ya da birkaç tane ayet okunarak 'Allah-u Ekber' denir ve rükûa gidilir. Ruküda üç defa, ' Sübhane Rabbiyel Azim' denir. Daha sonra doğrulur pozisyon alınır ve doğrulurken, 'Semi Allah-u li-men hamideh' denir. Tam doğrulduktan sonra ' Rabbena leke'l hamd' denir. Ardından 'Allah-u Ekber' diyerek secdeye varılır. Secdede üç defa ' Sübhane rabbiyel-a'la' denir. 'Allah-u Ekber' diyerek Tahiyyata oturulur. Oturduktan sonra Ettahiyyatü, Allahümme Salli, Barik ve Rabbena duaları okunur. Dualar tamamlandıktan sonra, yüz önce sağa hafifçe çevrilerek ' Es Selamu aleyküm ve rahmet'ullah' denir ve selam verilir. Daha sonra yüz hafifçe sola çevrilerek ' Es Selamu aleyküm ve rahmet'ullah' diyerek tekrar selam verilir. Böylece öğle namazı tamamlanmış olur.
21.01.2024 00:23:19
Öğle Namazı Rekatları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Öğle Namazı Rekatları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Öğle Namazı Rekatları"
Allah herkeze namazını kabul etsin iyişallah (Amim)
ada . 01.07.2014

Secde Namazı

Secde namazı, bu namazın bir diğer adı da Tilavet Secdesidir. Kur'an'ı Kerim'in surelerinde tam 14 secde ayeti bulunmaktadır. Bu ayetlerden her birini okuya...
Devamını Oku

Kaza Namazına Nasıl Niyet Edilir

Kaza namazına nasıl niyet edilir, Geçmiş namaz, bir namazı vaktinde kılmaya "Eda" vakit çıktıktan sonra kılmaya da "Kaza" denir. Namazı bi...
Devamını Oku

2 Rekat Namaz Nasıl Kılınır

2 Rekât Namaz Nasıl Kılınır? Namaz, İslam dini için elbette çok önemlidir ve olmazsa olmazlarındandır. Peygamberimizin İslam dininin direği olarak bahse...
Devamını Oku

Hacet Namazı

Hacet namazı, kulun ihtiyaçları karşısında tüm meşguliyetlerden arınarak Allah, a (C. C) yönelmesi ve Allah'a (C. C.) namazla yaklaşarak dileklerini All...
Devamını Oku

Dilek Namazı

Dilek namazının diğer adı da Hacet namazıdır. İnsan oğlu yaratılışı gereği hayatında başarılı olmak, mutlu bir yaşam sürmek, sıkıntı ve kederin olmadı...
Devamını Oku

4 Rekât Namaz Nasıl Kılınır

Dört rekât namaz nasıl kılınır? Bilindiği gibi namazlar; farz, sünnet, nafile, vacip kısımlara ayrılarak iki, üç ve dörder rekât olarak kılınır. Zamanın değe...
Devamını Oku

Gerdek Gecesi Namazı

Gerdek gecesi namazı, kılmak müstehaptır. Yani yapılması iyi olan, yapılmasa da günahı olmayan bir davranıştır. Gerdek gecesi yeni evlenen gelinle damad...
Devamını Oku

Şafi Mezhebine Göre Namaz

Şafi mezhebine göre namaz nasıl kılınır, namazın farzları, rükünleri ve sünnetleri nelerdir? Gibi şafi mezhebine göre namazı geniş bir şekilde ele alaca...
Devamını Oku

Seferi Namazı

Seferi namazı, kişinin seferi vasfına sahip olduğu müddetçe kıldığı namazdır. Seferi, bir kişinin herhangi bir nedenle bulunduğu yerden kalkıp uz...
Devamını Oku

Tövbe Namazı

Tövbe namazı, İnsanlar yaradılış itibari ile günah işlemeye çok müsait varlıklardır. Allah-u Teala insanları yer yüzündeki en şerefli varlık olarak ya...
Devamını Oku

Kamet

Kamet, ayağa kalkmak ve itidal üzere olmak demektir. Cemaat ile kılınan farz namazlardan önce müezzin tarafından okunan, farz namazın başlayacağını habe...
Devamını Oku

İşrak Namazı

İşrak namazının vakti, güneş ufuktan bir mızrak boyu yükseldikten sonra yani 45 dakika geçtikten sonra başlar. Bilindiği gibi güneç doğduktan ve bir mız...
Devamını Oku

Zammı Sure

Zammı Sure, Namaz kılarken Fatihadan sonra okuduğumuz, kısa surelere zammı sure denilir. Zammı sure olarak genelde Kuran ı Kerim'in son kısmında ...
Devamını Oku

Şifa Namazı

Şifa Namazı, Namaz yaşamda ebediyete kadar farz kılınmıştır. Peygamber efendimiz (S. A. V.) bir hadisinde şöyle buyurur; "Namazda şifa vardır" sözü ile namaz...
Devamını Oku

Şükür Namazı

Şükür namazı, Allah'ın (C. C.) bizler için sayılamayacak kadar nimetler vermesi karşısında Allah'a (C. C.) bu nimetler karşısında teşekkür babında veri...
Devamını Oku

Yolcu Namazı

Yolcu namazına Peygamber Efendimiz oldukça önem verirdi. Yolcu namazına aynı zamanda sefer namazı da denir. Yolcu namazı kılmada oldukça büyük hikmet ve...
Devamını Oku

Namazda Okunacak Dualar

Namazda okunacak dualar; tekbir getirip namaza başlamaktan kade-i ahireden sonra selam verişe kadar geçen süre boyunca okunan dua ve surelerin tümüdür. Aslında dua ...
Devamını Oku

Nafile Namazlar

Nafile namazlar, farz ve vacip namazların dışında kalan ve Resulullah'ın (S. A. V.) kıldığına dair rivayetler olunan ve Peygamber Efendimizin kılınması ...
Devamını Oku

Sabah Namazı Tesbihatı

Sabah namazı tesbihatı yapmanın fazileti oldukça yüksektir. Her namazdan sonra yapılan standart tesbihatın dışında, kılınan namazın ve saatin durumuna g...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Secde Namazı
Kaza Namazı Hesaplama
Kaza Namazına Nasıl Niyet Edilir
2 Rekat Namaz Nasıl Kılınır
Hacet Namazı
Son Forum Konuları
Benim kılmadığım kaza namazlarım var nasıl hesaplandığını bilmiyorum
Sureleri Ve Duaları Oyun Oynarken Ezberlemek Caizmidir
Nasr Suresi Hakkında
Namaz Ne Zamana Kadar Kılınabilir?
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024